Geschiedenis

Sinds 1998 is de familie Van Woenzel aangestoken met het circusvirus doordat er op een camping in Frankrijk circuslessen werden aangeboden als animatie.

Ze bleken hier allemaal wel gevoel voor te hebben, zijn beroepsmatig ook altijd blijven “spelen” en zijn meteen in familiekringen spetterende circusvoorstellingen gaan geven: de “waanzinnige Woenzini’s” waren geboren.

Teteringsedijk 87

4817 MB Breda

06 52533884

info@woenzini.nl


Kinderfeestjes Breda

De familieleden even voorgesteld:


Robert van Woenzel, ervaren vakleerkracht lichamelijke opvoeding en motorisch remedial teacher. Hij behoorde tot de beste diabolo-ers van Nederland, schoolt zich nog steeds bij op circusgebied bij verschillende festivals, jongleerdagen, docententrainingen en bij het overkoepelende circusorgaan Circomundo in Amsterdam.


Mascha Jansen, bewegingstherapeute, gespecialiseerd in sensomotorische ontwikkeling van kinderen, heeft workshops gevolgd aan de MIME-opleiding in Antwerpen en schoolt zich verder bij op docententrainingen. Geeft op dit moment vanwege fysieke beperkingen minder lessen en workshops maar blijft op de achtergrond aanwezig.


Yara van Woenzel, psychomotorisch therapeut

en acrobaat m.n. in de tissue.

Geeft momenteel ook kinderfeestjes, lessen in luchtacrobatiek en helpt mee bij verschillende projecten.


Ivar van Woenzel, afgestudeerd aan de circusopleiding Codarts, geeft de lessen op maandag en assisteert bij verschillende projecten.


De 2 anderen van de familie springen ook af en toe bij.
Aangezien er in Breda zelf geen mogelijkheden waren om zich verder te ontwikkelen, zijn ze terecht gekomen op jongleerdagen en jongleerfestivals waar de nodige oefenstof wel voor handen was.


Verder hebben ze zich gestort op verschillende workshops en scholingen van Circomundo Kay Fou en de Mime-studio.

Naast het feit dat ze zelf steeds kundiger werden bleef ook de passie van het lesgeven en het overdragen aan anderen trekken.

Misschien konden ze werk (lesgeven) en hobby (circus)

gaan combineren?


Ze zijn begonnen zelf de circusanimatie te verzorgen op

een camping in Frankrijk gedurende 5 zomervakantie.

Ook kwamen er al langzaamaan vragen van derden voor jongleerlessen en waren hun circusfeestjes van de

kinderen zo populair dat anderen dat ook wel wilden.


Een gepassioneerde hobby is in september 2004 uitgegroeid tot het starten van Jeugdcircus Woenzini Breda.


Het eerste eindoptreden (2005) van alle circusgroepen was een groot succes. Het optreden in 2006 in het Huis der Kunsten was overbluffend en helemaal uitverkocht.

En het jaar 2007 stond in het teken van de opening van de nieuwe ruimte en de open dag, waar alle leden gezorgd hebben voor fantastische eigen optredens in een doorlopende show.

In 2008 hebben ze samen met C. Witte de Eerste Bredase Jongleerdag georganiseerd en stonden ze op het KAM.

In 2009 stond Woenzini zelf in het Chassé met Woenzini verwondert.

In 2011 stond Woenzini zelfs in een uitverkochte grote zaal van het Chassé met hun circustheatervoorstelling "Er was eens.....".

De jaarlijkse optredens blijven een succes.

In 2014, 2016, 2017 en 2018 worden grenzen verlegd door ook in ontwikkelingslanden circus aan te bieden; Nicaragua, Maleisie, Indonesie, Sri Lanka.

2020-nu blijft COVID-19 een uitdaging om werkzaamheden door te kunnen laten gaan, maar we blijven creatief.

Jeugdcircus Woenzini