Eerste Bredase Jongleerdag

Klik hier voor heel veel foto's van de geweldige dag!

                  eerste bredase jongleerdag    eerste bredase jongleerdag

De open dag van Jeugdcircus Woenzini vorig jaar was een groot succes. Niet alleen hun eigen circusleden maar ook veel ge´nteresseerde circusfanaten uit Breda en omstreken waren van de partij.

Daarom hebben Robert en Mascha, de directeuren, oprichters en docenten van het jeugdcircus, de koppen bij elkaar gestoken met hun leverancier in circusmaterialen (C. Witte BV) om de eerste Bredase Jongleerdag in het leven te roepen.

De loods van Witte (vliegerspecialist en zeilmakerij) aan de Nieuwe Bredase Baan zal zaterdag 7 juni worden omgetoverd tot een circustent waarin de gehele middag allerlei circusactiviteiten en jongleerworkshops zullen plaatsvinden. Ook zal de buitenruimte gebruikt worden voor bv het eenwieleren en verschillende luchtkussens. De circusworkshops zullen op verschillende niveaus aangeboden worden zodat jong en oud, beginners en gevorderden aan de slag kunnen om kennis te maken met de verschillende circusdisciplines of om zich verder te ontwikkelen op circusgebied. Om 17u zal er af worden afgesloten met een spetterend optreden van verschillende circusacts van artiesten uit het hele land, ook dit is zeker een aanrader.

Jeugdcircus Woenzini Breda heeft sinds 2004 al een hoop kinderen bereikt met hun verschillende circusactiviteiten in de stad. Met hun lessen, circusworkshops, kinderfeestjes, scholenprojecten, optredens en buurtfeesten zijn er al een hoop fanatiekelingen bereikt die met deze jongleerdag de mogelijkheid krijgen om zich nogmaals op een speelse manier in het "circusleven" te storten. Omdat de activiteiten zo veelzijdig zijn kan iedereen wel iets vinden wat hem past; de een wil de techniek van het jongleren onder de knie krijgen of eindelijk eens over een koord "dansen", de ander wil zich meer op de presentatie richten d.m.v. theatersport of clownerie.

Ook op deze 1e Bredase Jongleerdag is er voor iedereen wat te beleven. Hier alvast een aantal van de (meer dan 20) aangeboden workshops op zaterdag 7 juni: jongleren, eenwieleren, flower- en devilsticks, ballonvouwen, clownerie, diabolo, ouder/kind-acrobatiek, schminken, goochelen, theatersport, bordjes draaien. Verder zijn er de gehele middag mogelijkheden om verschillende materialen uit te proberen waaronder jongleermaterialen, verschillende fietsjes, ballen om op te lopen en het koord om over te dansen. En natuurlijk zijn er leuke aanbiedingen van circusmaterialen en is er wat te drinken en te snoepen te koopů zorg dat je erbij bent!!!

1e Bredase Jongleerdag
Zaterdag 7 juni van 13-18u
Entree 3 euro


C. Witte BV, leverancier in circusmaterialen